Beyşehir belediye başkanı tarafından düzenlenen….

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir’de Yaka Manastır Mesire Alanı’nda düzenlediği toplantıda Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Mustafa Akış, Başkanımız Adil Bayındır ile Beyşehir ve bölgesine, kurduğu istihdam sahaları ile özellikle eğitim alanındaki yatırımlarıyla ön plana çıkan hayırsever işadamları Ali ve Kamil Akkanat kardeşlerin de aralarında bulunduğu toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Beyşehir’in meseleleri ile ilgili istişarede bulunurken, aynı zamanda aktarılan talepleri de dinledi.

Tertip edilen toplantı için Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’a; hakkıyla, yüreğiyle, inancıyla Beyşehir sevgisiyle yaşayan ve Beyşehir’in sorunlarına hiçbir zaman kayıtsız kalmadığı için teşekkür eden Başkanımız Bayındır, “Ne zaman Beyşehir’e hizmet için yanına gitsek yada ulaşsak, Sayın Başdanışmanımızın heyecanlandığını biliyor ve desteğini görüyoruz. Onlar bizim uzanan dallarımız, Ankara’da ki elimiz kolumuz, onlarla gurur duyuyoruz.” Dedi.

Öte yandan Başkanımız Bayındır, kurduğu istihdam sahaları ve özellikle eğitim alanındaki yatırımları ile tanınan hayırsever işadamları Ali ve Kamil Akkanat kardeşlerin Beyşehir için önemini belirterek şu açıklamalarda bulundu.

“ İvriz Öğretmen Lisesine kamyon kasasında gittiği günleri unutmayan! Her zaman ve her yerde Şehrim! diyerek memleketinin insanına iş veren, aş veren, tevazu ve gönül adamı Ali ağabeyim ile Gölkaşı Mahallesinin (eski adıyla Kıstıfan) karşısındaki alana ilk gittiğimizde; burası kalkan dikenlerinin olduğu, yılanların cirit attığı ve kayalarla kaplı bir alandı. Onun; ecdadından, anasından, atasından Allah bin kere razı olsun! Benim değerli ağabeyim, bu toprağın insanının ekmek kapısını ben açarım diyerek, 1500-2000 kişi işçi kapasiteli Beyteksi kurdu. Kamil kardeşimde abisinin yolunda aynı anlayış ile bu şehrin camisinde, okulunda, her yerinde var. Bunlar kolay şeyler değil. Yüce Yaradan, ‘malı istediğime, ilmi ise isteyene veririm’ diyor. Yaradanıma şükürler olsun ki böyle değerli kişileri, ‘şehrinden hiçbir şey almadan, ben bu şehre veririm!’ diyenleri bu şehre vermiş.

Başkanımız Bayındır, “Beyşehir’in hedefleri Anamas Dağı kadar büyük! ”

Başkanımız Bayındır toplantıda yaptığı açıklamada Beyşehir’in hedeflerinin büyük olduğunun altını çizerek, bu şehrin değerleri ile hep birlikte olacaklarını belirtti.

Başkanımız, “Beyşehir’in hedefi Anamas Dağı kadar büyük. El olacağız, bir olacağız, birlik olacağız. Bizler emre amadeyiz. Milletvekilimiz Sayın Gülay Samancı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Mustafa Akış bizim kazanımlarımız, değerlerimiz, gurur kaynağımız. Dolayısıyla nerede denirse, biz orada oluruz. Çünkü onlar bizim başımızın tacı. Ali Akkanat ağabeyim de nerede olun, nereye gelin derse ben orada olurum.

Gembos Yolu açıldığı vakit, gölümüzün kıyılarında hazırlıksız yakalanmamamız adına, bu kıyıları hızlı bir şekilde hazırlayacağız. Şehrimizden geçen o araçları ne kadar durdurabiliriz? Bu şehre ne kadar para bıraktırabilirizin hesaplarını yapacağız. Hep beraber sanayi kenti olacağız, tarım kenti olacağız, turizm şehri olacağız. Beyşehir Gölü’nün kıyısında turizmi unutmayacağız. Karaburun’dan, Köprübaşına kadar ışıl ışıl, yemyeşil yapacağız. Allah bizlere Beyşehir gibi eşsiz bir tablo koymuş, bizlerde hep birlikte bu tablonun sadece çerçevesini yapacağız. Nazik daveti için Sayın Başdanışmanımıza ve katılımlarından dolayı değerli ağabeyim Ali Akkanat ve kardeşim Kamil Akkanat ile STK ların siz değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum.”

Akış, “Beyşehir’de beraberliğimizi devam ettireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ise toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, bu ziyaretleri birlik ve beraberliğimiz adına zaman zaman devam ettireceğiz diyerek şu ifadelerde bulundu.

Akış, “Zaman zaman bir araya gelip böyle kahvaltılı toplantılar yapıyorduk. Koronavirüs salgını nedeniyle de uzun süredir bir araya gelememiştik. Bu vesile ile hem bir hasret giderelim, Sıla-i Rahim yapalım, hem de sizlerle birlikte olalım, dertleşelim, sohbet edelim istedik. Yine daha önce yaptığımız gibi bugün bu kahvaltıya STK temsilcilerimizle, basın mensuplarımızı davet ettik. Geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel manzara eşliğinde bugün bizi burada buluşturan Rabbime hamd olsun. Belediye Başkanımız Adil Bayındır; Beyşehir için önemli bir marka, önemli bir isim. Beyşehir’in son 20–25 yılında hizmetleri ile imzası olan bir isim. Kendisine katılım gösterdiğinden ötürü şükranlarımı arz ediyorum. Bugün burada yine önemli bir misafirimiz var. Ali Akkanat; çok naturel ,çok doğal bir insan. Orijinalliğini kaybetmemiş, yörenin insanı olma özelliğini kaybetmemiş bir insan. Almanya’da, İstanbul’da geçen mesaisine rağmen Beyşehir’den kopmamış bir insan. Benden çok daha fazla tanıyorsunuz. O bizim şeref konuğumuz. Onun izinden giden kıymetli kardeşi Kamil abimiz de bu yörenin adamı, halkın adamı oldu. Hiçbir zaman mütevaziliğinden taviz vermedi, bugün bu toplantıya katıldıkları için teşekkür ediyorum.

Değerli dostlar; ben sizin kardeşinizim. Bu sohbetleri her zaman yapıyoruz, o yüzden lafı da fazla uzatmak istemiyorum. Koronavirüs salgını nedeniyle geçirdiğimiz süreçte, hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah bu salgını gerekli uyarılara dikkat ederek; mesafeye uyarak, maskemizi takarak en kısa zaman da atlatacağımızı düşünüyorum. Tekrar burada olduğunuz için mutluluğumu ifade ediyor. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz diyerek, çok teşekkür ediyorum.”

Akkanat “Beyşehir’de Kendimi Cennette Gibi Hissediyorum! ”

Kurduğu istihdam sahaları ve özellikle eğitim alanındaki yatırımları ile tanınan hayırsever işadamı Ali Akkanat ise toplantıdan duyduğu memnuniyeti şu şekilde ifade etti.

Akkanat, “Adil Bayındır 1977’den beri benim başımın belası, benim için çok kıymetli ve değerli bir dostum. Daha önceki dönemlerde çok çalıştı çok uğraş verdi. Allah ona tekrar Beyşehir’de görev yapmayı nasip etti. O benim için o kadar değerli ki; geçmişte de o olmasaydı ben Beyşehir’e yatırım için gelmezdim. Ben hepinizden, hep birlikte Beyşehir için çalışmanızı istiyorum. Hepinizle gurur duyuyorum. Amacım Beyşehir’den yeni sanayicilerin çıkmasıydı, bu noktada şuan çok iyi gidiyoruz. Beyşehir’i çok seviyorum, Allah’ın yarattığı bu doğada kendimi cennette gibi hissediyorum.

Ayrıca, ben Beyşehir’de fabrikalardan çok okullara önem veriyorum. Okullara önem vermemin sebeplerinden bir tanesi şu an yanımda olan Mustafa Akış. Mustafa’nın döneminde ; onların ve öğretmenlerin sayesinde o okul Konya’da üçüncü seçildi. 40 kişiden 36 tanesi üniversiteyi kazandı. Bu 36 kişinin aralarında devletin üst kademesinde çalışanlarımız var. Bu yüzden benim için okulların önemi büyük. İnşallah önümüzdeki dönemde de okullar ile öğrenci sayılarını artırarak devletimize milletimize yeni nesiller yetiştireceğiz. Bu toplantı için hepinize teşekkür ediyorum. “

Kahvaltı programından sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Başkanımız Adil Bayındır ve beraberindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, koronavirüs Salgını sebebiyle geçtiğimiz Nisan ayında bir süre karantinaya alınan Esence Mahallesi’ni ziyaret ederek, Mahalle Muhtarı Muharrem Boru ve vatandaşlara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Hemen arkasından ziyaretler kapsamında, balkonda mahsur kaldıktan sonra itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 80 yaşındaki Ayşe Kıvrak ve 65 yaş üstü olması sebebi ile Cuma Namazında stada alınmayan ve Ulusal medyaya düşen haberle Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelen 88 yaşındaki Osman Duymaz’ı evinde ziyaret ederek çeşitli hediyelerde bulundu.

Mustafa Akış’ın ilçede son ziyaret adresi ise Beyşehir Belediye Başkanlığı oldu.