Gelir Getirici Tür ve Trüf Aşılı Meşe Fidanlarıyla Vatandaşlarımızı Destekliyoruz

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğümüz sorumluluk alanları dahilinde, 2021 yılı Tesis programında yer alan Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışmaları fidan dikimleri ile tamamlanmıştır. Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları ile hem bozuk orman alanları verimli hale getiriliyor hem de vatandaşların gelir seviyesinin arttırılmasına katkı sağlanıyor.

Bu kapsamda; Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak, Hüyük ilçesi Çavuş mahallesinde; 94.000 m², Hüyük ilçesi Görünmez mahallesinde; 60.000 m², Derebucak ilçesi Durak mahallesinde; 20.000 m², Beyşehir ilçesi İslibucak mahallesinde; 20.000 m² ve Beyşehir ilçesi Üzümlü mahallesinde 20.000 m² olmak üzere toplamda 214.000 m² sahada Gelir Getirici Tür kapsamında; Badem, Ahlat, Alıç, İğde, Zerdali, Kuşburnu, Dut, Ceviz, Lavanta ve Trüf Aşılı Meşe türleri olmak üzere toplamda 13.500 adet fidan dikimi ile köylülerimizin yüzü gülecek.

Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışmaları, özellikle kırsal alanda bulunan köylerin kalkınmasına katkı sağlayacak olup, köyden kente göçün engellenmesinde de önemli bir faktördür. Yapılan bu çalışmalar Ülke ekonomisine de ayrıca katkı sağlayacaktır.