Serik’te Kreş ve Gündüz Bakımevi temeli atıldı

Antalya’nın Serik ilçesinde Kreş ve Gündüz Bakımevi temel atma töreni gerçekleştirildi.

Serik Merkez mahallede Serik belediyesi tarafından iş insanı Ali Akkanat’ın katkılarıyla yaptırılan Serik Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi için gerçekleştirilen temel atma törenine CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem ve Aykut Kaya, Serik Belediye Başkanı Op.Dr. Kadir Kumbul, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen, STK Başkanları ve davetliler katıldı.

3 bin metrekare alan üzerine bin 700 metre kare kapalı alan olarak yapılacak olan Kreş ve Gündüz Bakımevi 10 adet derslik ve sosyal alanlardan oluşacak.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan CHP Serik Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “İş hayatında iki kişi çalışıyorsa bir yerde çocukları olduğu zaman muhakkak bir tanesi ayrılıp çocuklarına bakmak zorunda kalıyordu. Bunun bir kısmının en azından önlenmesi açısından bu kreş önemli bir adımdır. Önemli bir gelişmedir. Maalesef tasarruf tedbirleri uygulanırken bu kreşleri ve anaokullarını gündem dışında tutmaları gerekenler olduğunu söylemek istiyorum. Ancak ilk yapılan şeylerden bir tanesi belediyenin bu çalışmalarına engel olmak üzerine olmuştur. Bu anlamda itibardan tasarruf edilmez diyenlere şunu söylemek istiyorum. Geleceğimizden çocuklarımızdan ve ailelerimizden tasarruf yapılmamalıdır. Bu anlamda hayırsever iş adamlarımızı, iş insanlarımızı bu çalışmalarımıza yanımızda görmek istiyoruz. Tasarruf tedbirlerinin kaldırılması ve belediyelerimizin elinin kolunun rahatlatılması lazım. O yüzden buradan hükümete sesleniyorum. Bizim belediyelerimizi rahat bırakın ve vatandaşa hizmet üretmeye devam etsinler.”

Serik belediye başkanı Op.Dr. Kadir Kumbul, “Bugün burada ilçemizdeki çocuklarımız için büyük bir adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. En kısa süre içerisinde tamamlamayı planladığımız kreş ve gündüz bakım evimizin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz Bugün burada temelini attığımız süreç sadece bir eğitim kurumu değil aynı zamanda çocuklarımızın sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunacak bir yuva olacaktır. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza sağlayacağımız kaliteli eğitim, çocuklarımızın kendilerine güvenen, yaratıcı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Sağlıklı bir ortamda büyümesi, eğitim alması ve sosyal beceriler kazanması hepimizin ortak hedefidir. Bu nedenle kreş gibi eğitime yönelik yatırımlar sadece bina inşa etmekle kalmaz aynı zamanda toplumsal gelişimimize katkı sağlar. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümeleri ve gelişimlerini sürdürmeleri için gerekli adım atan, eğitime verdiği desteklerle adından çok defa söz ettiren iş insanı Ali Akkanat ‘ın katkılarıyla bugün temelini attığımız kreş ve gündüz bakımevi projemiz 3 bin metrekare alanın üzerinde bin 700 metrekare kapalı alanı olan 10 adet derslik yemekhane, çay odası, salonu, oyun alanları ve bahçesinde yeşil alanlardan oluşmaktadır. Projemizin çocuklarımıza değil Ailelere de büyük destek olacağı inancındayım. Bu projeyle çalışan annelerimize gönül rahatlığıyla çocuklarına emanet edecekleri bir ortam sağlamış olacağız. Bu da sosyal yapıyı güçlendirecek önemli bir adımdır. Bugün attığımız temel değil. Aynı zamanda çocuklarımıza olan inancımızın, sevgimizin ve geleceğe dair umutlarımızın bir sembolüdür.”

İş İnsanı Ali Akkanat, “Ben İş İnsanından ziyade aslında ben bir eğitimciyim, öğretmenim. Bu güne kadar yirminin üzerinde okul yaptırdım. Konya Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Akkanat Kampüsünde bugün beş bin öğrenci okumakta. Ama bunun yanında ben taşınmazlardan çok okutmaya daha çok önem verdiğim için bu güne kadar 30 binin üzerinde çocuğumuza burs verdim. Bunda benim çalışanlarım da emeği var. Ben bundan sonra artık okul değil de çocuk okutmak ve kreş yapmaya karar vermiştim. Sanki bu sesi Kadir başkanım hissetmiş gibi beni çağırıp ya böyle bir kreş olayı var deyince seve seve deyip kabul ettim. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.” dedi.

Konuşmaların ardından Serik belediye başkanı Op.Dr. Kadir Kumbul tarafından İş İnsanı Ali Akkanat’a plaket ve çiçek takdim edildi.

Katılımcılar tarafından birlikte ilk harç dökülerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: Serik Ajans / 01.10.2024