Anadolu Gelişim Okulları açıldı

Anasınıfı, ilk ve orta okul olarak faaliyete geçen Anadolu Gelişim Okulları (AGO)’nun açılışına; Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  Kurucu Müdür Ertan Dündar, AGO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçay, okul eğitmenleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış, edilen dua ve kesilen kurdele ile gerçekleştirildi.Program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra çeşitli gösteriler yapıldı.

HER ALANDA NİTELİKLİ ÖĞRENCİ

AGO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçay, başarılı isimlerin AGO’da buluştuğunu dile getirdi. Doğru öğretmen, doğru yönetim ilkesi ile eğitim hayatlarını sürdüreceklerini aktaran Akçay, “Konya’da ilk kez bazı uygulamaları hayata geçireceğiz. Buz pistinden, robotik kodlama atölyesine, yüzme havuzundan hobi bahçelerine kadar birçok faaliyet alanı bulunan okul, öğrencilerini her alanda geliştirmeyi hedef olarak belirlemiştir. AGO’da ayrıca ahşap atölyesi ve birçok spor dalının yapılabileceği kapsamlı bir spor salonu da bulunuyor. Eğitimde 11 temel nokta vardır. Çocukların içindeki potansiyeli çıkarmak İçin öğrenme stilleri, tematik öğrenme, çoklu zeka kuramı, keşf-i alem, agodokya, müzikolej, ben sorun çözerim, parmak kas ölçümleri, kondisyonel ölçümler, bilişim garajı, minecraft education adı altında farklı anlayışlarda programları bir araya getiriyor.”

İLKLER HAYATA GEÇİRİLECEK

“Fiziki yapısıyla AGO Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor” diyen Akçay, “AGO, tüm deneyimli eğitmen, öğretmen ve yöneticilerini sigara kullanmayanlar arasından seçerek öğrencilerine dumansız hava sahası yaratıyor. Gelişim çağındaki çocuklara rol model olacak öğretmenlerini özenle seçen AGO, sadece iyi eğitilmiş öğrenciler değil, sağlıklı, zararlı alışkanlıklardan uzak bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Kendi elektriğini de üreten okul ayrıca çevre duyarlılığını da yaşatıyor” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından davetliler okulu gezdi. Davetlilere, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: www.memleket.com.tr