K. Akkanat Engelliler Okulu kaba inşaatı tamamlandı

3 yıl önce proje çalışması başlatılan, 5 Mart 2012 tarihinde Konya Valiliğinde Akkanat Holding yönetim kurulu başkan yardımcısı Yürekli insan sayın Kamil Akkanat bey tarafından protokolü imzalanan Beyşehir özürlü ilkokul (Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu) projesi temelleri atılmış.
Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde yeni mahalle mevkisi içinde arsanın orman müdürlüğünden tahsis edilmiş olup, 26.080 m² arsa içerisine 12 derslik tip proje olarak 2 iş eğitim odası, 4 işlik yani atölye, 4 bireysel çalışma odası ve müştemilatından oluşan eğitim uygulama okulu ve iş eğitimi okul binası yürekli insan sayın Kamil Akkanat bey tarafından yapımı için onay alınmıştır.
Önceki yazmış olduğum yazılarda da belirtmiştim her zaman ve her yerde yürekli insan sayın Kamil Akkanat vardı, çünkü Beyşehir ve bölgemizin tek derdini çeken kişi sayın Kamil Akkanat ama bu defa tabiri caizse 12 den vurdu.
Sayın Kamil Akkanat bey’in bu yatırımı belki önceki yaptığı yatırımların yanında küçük kalır ama manevi değeri onların yanında çok yüksek olan, toplumun acımaktan başka bir şey yapmadığı gıptayla baktığı bu Engelli (özürlü) çocuklarımıza bir nebze olsun, hayata tutunabilmesi için ilk ve tek bölgemize böyle bir eğitim kurumu kazandırmıştır.
Atalarımızın sözü, böyle insanın eli öpülesi diye söylenir ya, bu okulun yanı sıra iki yıl öncede 2010 yılında Durak Ömer Akkanat Yatılı Bölge İlkokulu’nada Engelli (Özürlü) alt sınıf açmıştır.
Şuanda kaba inşaatı bitmek üzere olan, Kamil Akkanat Özel Eğitim okulumuzun hızlı şekilde 2013-2014 yılı eğitim öğretime kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Şöyle bir izlenimimi sizlerle paylaşmak istiyorum, okul inşaatını gezerken inşaat tanıtım tabelasında bir yazı gördüm, Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu yazıyordu, çok gururlandım çünkü sayın Kamil Akkanat bey’le böyle bir eğitim kurumunun özleşmesi beni çok sevindiriyor ve mutlu ediyor.
Niye denildiğinde bütün insanları seviyor ama Engelli (özürlü) insanları ve çocukları, çok sevdiğini bizzat kendim sohbetinden canı gönülden dinleyerek ibretle aldığım bilgidir, manevi değeri çok yüksek bu kurumun isminin sayın Kamil Akkanat beye verilmesi beni ve engelli toplumumuzu daha çok mutlu etmiştir, çünkü o çok büyük ve yürekli bir insan…
Yazı dizimi uzatmadan özürlü bireyleri temsilcisi olarak Beyşehir ve bölgemiz için vermiş olduğumuz büyük mücadelemizi, büyük insanlarla başardık, tabiki siz değerli okuyucularımıza bu değerli insanların ismini teşekkürle anımsamadan geçemeyeceğimi belirtmek isterim.
Bu yatırımda emeği geçen başta Akkanat Holding yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Beybo A.Ş. grubu başkanı Sayın Kamil Akkanat, Milletvekilimiz Mustafa Akış, Arık Bey Fabrika Müdürü Cahit Dursun, Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Beyşehir orman dairesi müdür yardımcısı Kamil Tolgay Dursun, Beyşehir sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, Medya grublarımız ve bu işlerin gizli mimarı Mustafa Mumcu’ya bu projeye destek ve emeği geçen ismini sayamadığımız bütün değerli gönül insanlarına şahsım ve özürlü bireylerin temsilcisi olarak sonsuz teşekkür ederim.