Kamil Akkanat Engelliler Okulu Açılışa Hazır

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu’nun yapım işleri tamamlanarak Konya İl Özel İdare Müdürlüğünce geçici kabulü yapıldı.

Yapımına 5 Mart 2012 tarihinde başlanan 3400 metre kare kapalı alan ve 5 katlı 12 derslikten oluşan Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu inşaatının (Öğretilebilir Engelliler Okulu) tamamı tamamlanarak Konya İl Özel İdare Müdürlüğü’ne geçici kabulü 16 Mayıs itibariyle yapılmış oldu. Önümüzdeki yıl okula milli eğitimce kadro tahsisi sağlanırsa 2013-2014 yılında Eğitim-Öğretime başlanabilecek.

Yapım işleri geçici kabul tutanağıyla 5 Mart 2012 tarihinde protokole bağlanan Konya İl Özel İdaresi, İmar Ve Yapı İşleri Daire Başkanlığıyla yüklenici Beybo Boyasan San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan anlaşma doğrultusunda iki yılda yapımı planlanan ancak bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen özel eğitim okulunun (Engelliler Okulunun) geçici kabulü yapılarak hizmete hazır hale getirildi.

Beyşehir’e yaptığı hizmetlerde hiçbir reklam ve beklenti içerisinde olmadan Beyşehir’in gönlünde taht kuran Ali ve Kamil Akkanat kardeşlerin eğitimden sağlığa bir çok alanda yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ilave etmesi Beyşehir Kamuoyunda memnuniyetle karşılanırken okulun yanına yapılacak yeni devlet hastanesi ile Fen Lisesi’nin de bir an önce bitirilmesi istendi.

Bir yıl içerisinde 5 katlı bir binanın kaba inşaatını diken içinin sıva, kapı ve ince işlerini bitirerek Beyşehir Eğitimi’ne yeni bir okul daha kazandıran hemşerimiz İş Adamı Ali ve Kamil Akkanat kardeşler bilindiği üzere daha önce de eğitime yüzde yüz destek kampanyasında 110 derslik yaparak milli eğitime bağışlamıştı.

Eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi şeklinde planlanan bu merkezi bölgede ki tüm özürlüler için hayata yeniden tutunmak adına yeni bir ışık olarak görüyorum’ diyen hayırsever iş adamı Kamil Akkanat, okulun toplamda 3400 metre kare kapalı alandan oluştuğunu söyledi. Projeyle okulu bitiren özürlüler için İstihdam olanaklarının da sağlanacağını söyleyen hayırsever işadamı hemşerimiz Kamil Akkanat, her bireyin birer özürlü adayı olduğunu belirterek ‘Bir gün biz de onlar gibi olabiliriz. Onun için bu okulu çok önemsiyorum, bu okulla engellilere yönelik kamu hizmetlerini de arttırmış olacağız. Umarım okul tamamlandığında sadece Beyşehir değil bölgemizde önemli bir eksiklik giderilmiş olacak’ dedi.

Beyşehir Kamuoyu şimdi Beyşehir’e bir yıl gibi kısa bir sürede 5 katlı bir okul kazandıran Akkanatların, bu jesti karşısında siyasilerinde gerekli altyapıyı, yol, asfalt, kanalisazyon, su ve trafo ile personel istihdamının sağlanarak okulun önümüzdeki yıl hizmete açılması için bir an önce gerekli işlemlerin yapılmasını isterken, iyi ki Ali ve Kamil Akkanat abilerimiz var… Allah onlardan razı olsun dediler.

Kaynak: Beyşehir’in Sesi Gazetesi 18 Haziran 2013