Konyalı Hayırsevenlerden Eğitime Destek

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, maddi zenginliğin çok önemli olmadığını ifade ederek, “Ama gönül zenginliği çok önemli bir şey. Hayır yapabilme yeteneği aslında gönül zenginliğine işaret ediyor” dedi.

“Yüzde Yüz Eğitime Destek” kampanyası çerçevesinde Hayırsever Ali Akkanat’ın merkez Selçuklu ilçesinde 40 ek derslikli ve Hayırsever Mehmet Emin Bakdemir’in de Taşkent ilçesine bağlı Çetmi kasabasında yaptıracağı 2 derslikli anasıfı ile 8 derslikli lise binasının protokolü Konya Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı.

“ALT YAPIDAKİ ÖNCELİK İL MERKEZİNDE”

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, imza törenin ardından yaptığı konuşmasında, “Maddi zenginlik çok önemli değil aramızda. Ama gönül zenginliği çok önemli bir şey. Hayır yapabilme yeteneği aslında gönül zenginliğine işaret ediyor” dedi. Bakanlarla yapılan bir toplantıda alınan kararları hatırlatan Vali Doğan, “Bizim esas itibariyle eğitime dair alt yapı sorunlarımız il merkezinde yoğunlaşmış durumda. Diğer ilçelerimizdeki sorunlar nispeten daha hafif sorunlar. Dolayısıyla önceliğinde il merkezine verilmesi konusunda bir ittifak oluşmuştu. Bu çerçevede biz Milli Eğitim Bakanlığı’na bin 981 derslikli yatırım programı teşvik etmiştik ve bu program kabul edilmişti. Ama bunun dışında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendisinin doğrudan yapmayı taahhüt ettiği okullarda olacaktı bunların arasında. Hem liseler kompleksi içerisinde yapılacak olan okullar hem de onun dışında bir takım başka okulların yapılmasını Milli Eğitim Bakanlığı taahhüt etmişti. Konya’nın en temel problemlerinden bir tanesi olan meslek liseleri sorununu kökten çözecek yaklaşım benimsenmişti ve Cumhuriyet döneminden bu yıla kadar Konya’da 424 meslek lisesi dersliği yapılmıştı. Bir o kadar derslikte 2013 yılında eğitim hayatına kazandırmak hedeflenmişti. İşin bu devlet ayağıyla o gün toplantıda bazı hayırseverler biz bu kampanyaya destek vereceğiz demişlerdi. Ali Bey de onlardan bir tanesidir” diye konuştu.

2013 YILINDA HAYIRSEVERLER 201 DERSLİK YAPTIRDI

Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ahmet Apalı, Selçuk Belediyesi olarak eğitime yapılacak olan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna inandıklarını dile getirerek, eğitime yaptıkları yatırımları gönülden yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çetmi Belediye Başkanı Osman Arı da eğitime katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, yapılacak dersliklerin hayırlı olmasını temenni etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, devlet yatırımıyla bugün 2 bin civarında derslik yaptıklarını belirterek, “Ama bugün imzalayacağımız bu protokollerle 2013 yılında hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 201 dersliğe ulaşmış oluyoruz. Bu hakikaten takdire şayan biz de teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da yine başka hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarını bekliyoruz” dedi.

Hayırsever Mehmet Emin Bakdemir, “Tüm imkanlarımızla elimizden geldiği kadar eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Taşkentli büyüğümüz Refik Dikici, bize de destek vererek okumamıza sebep olmuştu. Biz de inşallah bu katkılarımızla birçok inansın yetişmesine okumasına vesile oluruz” ifadelerini kullandı.

Hayırsever Ali Akkanat, göçün merkeze gelmesinin durmasını isteyenlerden biri olduğunu belirterek, “Ben bu yönde Beyşehir’de Seydişehir’deki insanların doğduğu yerde çalışmasını orada en güzel okullardan yararlanmasını sağlıyorum. Önemli olan maddi zenginlik değildir. Manevi zenginliktir. Ben hakikaten bu güne kadar hiçbir zaman maddi zenginliğimi manevi zenginliğimin önüne bırakmadım. Ve bundan sonra da bırakmayı düşünmüyorum.

İnşallah yine seneye başka bir yer de ve benimde okuduğum okulu ayağa kaldırmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Valilikteki imza töreninde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’nın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Çetmi Belediye Başkanı Osman Arı, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ahmet Apalı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, hayırseverler Ali Akkanat ve Mehmet Emin Bakdemir hazır bulundu.

Kaynak: KonyaHaberler.com 02 Temmuz 2013